Wat Apple niet liet zien bij de opening van WWDC 2022

Wat was er te zien op Apple's WWDC 2022 presentatie

De openingsceremonie van WWDC 2022 bleek behoorlijk vol te zitten met nieuwe producten. Bovendien waren de gepresenteerde producten meestal indrukwekkend. Het is lang geleden dat zo’n evenement zoveel belangstelling trok. Maar alleen voor software-innovaties waar de Apple-gigant zich op leek te concentreren.

In het voorjaar bevroren Apple fans in afwachting van de presentatie, of beter gezegd om nieuwsgierige details over de apparaten te krijgen. Daarom heeft het bedrijf slechts twee van zijn nieuwe producten onthuld: de MacBook Pro 13 en de MacBook Air. De eerste is relatief bescheiden, terwijl de tweede echt indrukwekkend is en al miljoenen harten heeft weten te veroveren. Maar eerder was er informatie over nog een paar gadgets.

MacBook

In het voorjaar werd gemeld dat het bedrijf bezig was met de voorbereiding van een interessante drie op het gebied van laptops. Op de beurs verwachtten de Apple-fans meer te weten te komen over de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini. Apple presenteerde de eerste twee, maar sprak met geen woord over de “baby”. Interessant genoeg was het de bedoeling dat het in twee varianten zou worden gepresenteerd. Maar de fabrikant besloot te zwijgen. Niettemin wordt gemeld dat de Mac mini volgend voorjaar zal worden gepresenteerd.

Naar verwachting zullen in totaal drie computers worden vrijgegeven:

  • MacBook Pro (14 inch diagonaal, chim M2);
  • Mac Pro;
  • iMac (27-inch diagonaal).

Overigens mag deze laatste de iMac Pro worden genoemd, aangezien de oorspronkelijke iMac een 24-inch beeldscherm heeft.

Apple innovaties tijdens WWDC 2022

MR-headset

Er wordt al lang gesproken over een nieuwe categorie producten van het bedrijf. Verwacht werd dat de vertegenwoordigers van Apple allemaal de sluier van geheimhouding zouden oplichten en er enkele details over zouden delen. Maar het wonder geschiedde niet, en als we de autoriteiten mogen geloven, zal de mixed reality headset op zijn vroegst pas volgend jaar het licht zien.

De grote vraag is echter wanneer er een commercieel prototype te zien zal zijn. Aangezien er bepaalde sets onderdelen nodig zijn om hem te maken, zou de release soepel kunnen verschuiven naar het voorjaar van 2023. Het belangrijkste is dat het bedrijf tegen die tijd ten minste enige informatie over de nieuwigheid zal verstrekken, want de intrige sleept zich al lang voort.

Auto

Om te beginnen waren de iPhone, iPad en AirPods tijdens het recente evenement niet eens het wachten waard. Het is al lang bekend dat deze producten pas in het najaar worden gepresenteerd. Tot dan konden hun slechts enkele details worden meegedeeld, maar zonder een officiële release, een commercieel monster en andere details.

Wat het wachten op de show waard was, was de eerder aangekondigde auto. Maar ook hier is de verwachting misschien te hoog gespannen. Een dergelijke ontwikkeling zal niet vóór de tweede helft van dit decennium aan het publiek worden voorgesteld. Trouwens, het ontstaan van de auto kan ook niet met 100 procent zekerheid worden aangenomen. Het is mogelijk dat de onderneming niet zal slagen in een dergelijk project.

De Apple-gigant is de laatste jaren echter zeer actief geweest in het rouleren van personeel. Interessant is dat nadat een werknemer is ontslagen, onmiddellijk een nieuwe in zijn plaats komt, maar die behoort tot de automobielindustrie. Dit heeft tot veel geruchten geleid, ook al is het niet duidelijk wat de top van het bedrijf nu van plan is.